nieuws

Echtpaar aan het roer bij de Bosdûvelkes in de Lutte

Zaterdagavond rond 22.11 uur werden ze aan het carnavalspubliek gepresenteerd, het eerste gravenpaar van de gemeente Losser aller tijden. Graaf Dirk en gravin Miriam zwaaien vanaf nu de scepters over de graafschap van de Lutt.
In residentie De Vereeniging kwam dit hooghedenpaar tevoorschijn als de 1e gravin en 53e graaf van carnavalsvereniging de Bosdûvelkes. Hun lijfspreuk luidt: 'Carnaval wöd aait gekker, met 'n gravenpaar van Bekke!'
Gravin Miriam & graaf Dirk
Gravin Miriam & graaf Dirk © c.v de Bosdûvelkes De Lutte

Van deze tijd

"Een eerbetoon aan zowel de mannelijke als vrouwelijke leden van de Lutterse carnavalsvereniging, die al jaren met elkaar samenwerken aan een gemeenschappelijk carnavalsfeest voor jong en oud. Eindelijk, was de veel gehoorde reactie in de feestzaal waar enkele honderden carnavalisten zich hadden verzameld", aldus de aanzoek commissie.

Volmondig JA
"Toen de aanzoek commissie bij ons kwam en ook Miriam direct bij het gesprek werd betrokken, dacht ik meteen aan een dubbel aanzoek", aldus de kersverse graaf. Ik heb vaak gezegd dat er zonder vrouwen geen carnaval kan bestaan en ineens werd dat een self-fulfilling prophecy. Dat voelde bizar, maar vooral heel goed", aldus de enthousiaste gravin.
En dus zeiden ze allebei volmondig 'ja' tegen elkaar. Het hooghedenpaar heeft vier kinderen, Twan (12 jaar), Marijn (11 jaar), Lonneke (9 jaar) en Casper (3 jaar). Naast zijn werk voor Hogeschool Saxion doet Dirk een studie bedrijfseconomie. Miriam is huisarts in Hengelo.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.