112

Almeloër aangehouden in onderzoek naar date met ‘Kimberly’

De jongen dacht een afspraak met 'Kimberly' te hebben
De jongen dacht een afspraak met 'Kimberly' te hebben © Getty Images / Tero Vesalainen
Een 19-jarige man uit Almelo is maandagochtend aangehouden, omdat hij deel uit zou maken van een groep die een jongen uit Almelo zou hebben opgewacht, bedreigd en beroofd. Het slachtoffer dacht april vorig jaar een date te hebben met een meisje, maar in werkelijkheid wachtte een groep mannen hem op.
Zijn rol in de bedreiging en beroving wordt onderzocht door de politie. Het rechercheteam sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Zeven jongens

De jongen dacht op 12 april rond 9 uur 's avonds een date te hebben met 'Kimberly'. Op het station in Almelo bleken vier jongens hem op te wachten. Twee uur lang moest het slachtoffer met hen mee, waarbij er steeds andere jongens aansloten en weggingen. In totaal bestond de groep uit zeven jongens.
De groep ging lopend door Almelo, daarna op de fiets en tot slot nog een stukje in de auto. Ze dwongen het slachtoffer met een vuurwapen de limiet van zijn pinpas uit te zetten. Vervolgens moest hij zijn pinpas, pincode en mobiele telefoon afgeven.

Getuigen gezocht

Omdat de groep uit meerdere jongens bestond, zoekt het rechercheteam meerdere verdachten. Mensen die 12 april tussen 21.00 en 23.00 uur in Almelo iets is opgevallen, worden opgeroepen zich te melden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.