PEC Zwolle

Arbitragecommissie acht zichzelf niet bevoegd en wijst verzoek PEC Zwolle af

PEC Zwolle heeft bot gevangen bij de arbitragecommissie om de verplaatsing van het duel tegen Ajax ongedaan te maken. De commissie achtte zichzelf niet bevoegd. De enige optie voor PEC is nu een gang naar de rechter.
Het verhaal was in het begin vooral of de arbitragecommissie het juiste orgaan is om de beslissing van de KNVB terug te draaien. Dat omdat de commissie alleen over geschillen tussen leden van de KNVB gaat en niet over een geschil tussen club en bond. PEC gaf aan dat het ook kan worden gezien als geschil tussen PEC en Ajax, omdat de club uit Amsterdam het verzoek tot verplaatsing had ingediend.

Verkeerde adres

De KNVB gaf daarna aan dat PEC aan het verkeerde adres was bij de arbitragecommissie. De bond is nog nooit voor de commissie verschenen en daarbij gaf het ook aan dat als de commissie wel bevoegd is, dat het in de toekomst ook zaken als stadionverboden moet behandelen.

Rechter

Na een schorsing stelde de commissie de KNVB in het gelijk en daardoor is de rechter de enige overgebleven optie voor de Zwolse club. Of PEC dat gaat doen, is nog niet bekend. De club gaat zich beraden of het naar de rechter stapt of dat het zich neerlegt bij de situatie. In eerste instantie was het dat laatste van plan, maar vanavond heeft het toch het gevoel gekregen dat het in haar recht staat. Woensdagochtend laat de club weten wat het gaat doen.

Champions League

De competitiewedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle stond gepland voor komende zaterdag. Op verzoek van Ajax heeft de KNVB het duel verzet naar woensdag 13 maart. Zo kan de ploeg uit Amsterdam zich beter voorbereiden op de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid van komende dinsdag. Een goed resultaat van Ajax is ook goed voor de Europese ranking van Nederland. Aan de hand van die ranking wordt bepaald hoeveel clubs per land mee mogen doen aan de Europese toernooien en hoeveel voorrondes ze moeten spelen. PEC Zwolle is tegen de nieuwe speeldatum, omdat het dan - als enige ploeg uit het rechterrijtje - drie wedstrijden in acht dagen moet spelen.
Lees hier het liveblog terug met een volledig verslag van de arbitragezaak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.