Enschede

Weekend van de Enschedese scheidsrechters in teken van verbroedering

De scheidsrechter van tegenwoordig moet van alle markten thuis zijn: leider zijn van het spelletje, ondertussen hier en daar een opstootje sussen en daarnaast optreden als opvoeder. Dit weekend bestaat de Enschedese Scheidsrechtersvereniging (SEO) honderd jaar, alle reden om de arbiters eens in het zonnetje te zetten.
"Alle voetbalclubs in Enschede hebben een pakket en een aantal tips gekregen om hun scheidsrechters in de spotlights te zetten", vertelt Hans Reefman van de SEO. Daarnaast riep de vereniging dit weekend uit tot 'weekend van de Enschedese scheidsrechter'. 

Op de vuist

De voetbalwedstrijd tussen SVV en Phenix vandaag vormt het decor voor het feestje. Opmerkelijk, want de clubs gingen afgelopen herfst nog met elkaar op de vuist. Maar dat is juist de reden om eindelijk de strijdbijl te begraven, vind Reefman. "We weten dat het imago van het Enschedese voetbal er niet heel goed voorstond, maar we gebruiken deze wedstrijd om de clubs ook in een positief licht te plaatsen." 
Scheidsrechter Teun van der Velden floot de wedstrijd. Als Enschedeër werd hij speciaal voor deze wedstrijd gevraagd. "Meestal als scheidsrechters in het nieuws zijn is het negatief, des te leuker dat het nu eens positief wordt benaderd", vertelt hij.

Onderdeel van het spelletje

"Wat mensen aan de kant vaak niet weten is dat de scheidsrechter ontzettend veel communiceert met spelers, maar ook met aanvoerders en trainers. En juist dat managen van de wedstrijd is onderdeel van het spelletje", gaat Van der Velden verder. 
"Wat het zo leuk maakt, is dat ik nu ook betrokken ben bij dit niveau, terwijl ik zelf als voetballer echt waardeloos ben. Normaal gesproken sta ik hier niet", besluit hij. 
De wedstrijd verliep deze keer zonder problemen, SVV won met 5-0. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.