nieuws

Terrorismeverdachte aangehouden in De Lutte

De politie heeft anderhalve week geleden in De Lutte een 46-jarige man aangehouden die wordt verdacht van het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Hij bleek bovendien in het bezit van een vuurwapen met munitie.
Bij doorzoekingen in De Lutte en op het vaste woonadres van de man in Groningen is beslag gelegd op mobiele telefoons, een laptop en een aantal gegevensdragers.

Wapens in meterkast

In de woning in Groningen trof de politie in de meterkast een kinderrugzak aan met daarin een pistool van het merk FN, model High Power 35, een gevulde patroonhouder en een doos met losse munitie. Ook is beslag gelegd op documenten waarin de gewapende strijd tegen de ongelovigen wordt verheerlijkt.
Het strafrechtelijk onderzoek naar de man begon vrijdag 15 februari met informatie van de AIVD. Volgens de inlichtingendienst zou hij niet alleen over een vuurwapen beschikken, maar ook de ideologie van IS aanhangen en deze terroristische organisatie ondersteunen.
Na zijn aanhouding is de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank in Rotterdam en voor twee weken in bewaring gesteld. De raadkamer van de rechtbank heeft dinsdag de voorlopige hechtenis verlengd met 90 dagen.
De verdachte zwijgt tegenover de politie en zit in het belang van het onderzoek in alle beperkingen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.