Gedeputeerde

Gedeputeerde Eddy van Hijum overleeft debat Lithium Werks

"Eens, maar nooit weer." Met die woorden blikte Eddy van Hijum vanmiddag terug op het dossier Lithium Werks. De gedeputeerde trok het boetekleed aan en overleefde een motie van wantrouwen in de Provinciale Staten.
Lithium Werks liet vorige maand weten tóch niet naar Hengelo te komen. Een flinke klap voor verantwoordelijk portefeuillehouder Van Hijum, die instond voor de lening van 7,5 miljoen die aan de batterijenfabrikant is verstrekt. Het is nog maar de vraag of het geleende bedrag terug komt.
Van Hijum zei vanmiddag dat hij duidelijker had moeten zijn in het proces en meer inzage had moeten geven. "Ik trek het mij aan", aldus de gedeputeerde.

Black Box

Ook Oost NL, de verstrekker van de lening, kreeg kritiek te verduren. Statenleden noemden de participatiemaatschappij een 'black box', verwijzend naar het gebrek aan transparantie. 
De PVV legt zich niet neer bij de verklaring van Van Hijum. De partij dient een WOB-verzoek in bij de provincie om de communicatie over Lithium Werks boven tafel te krijgen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.