mestverwerker

Provincie Overijssel geeft groen licht voor bouw mestverwerker Zenderen

De mestverwerker die in Zenderen komt
De mestverwerker die in Zenderen komt © Provincie Overijssel
De Provinciale Staten keurden gisteren met een meerderheid het plan voor een mestverwerker in Zenderen goed. Twence kan nu beginnen met de voorbereidingen op de bouw van de installatie. 
De mestverwerker komt op het terrein van Twence bij Elhorst Vloedbelt, vlak buiten het dorp. 

Blij

"Wij zijn blij dat Procinciale Staten hebben ingestemd met de bouw van de mestverwaardingsinstallatie", zeggen gedeputeerden Annemieke Traag en Hester Maij.
"Het is een belangrijk besluit, dat twee provinciale doelen dient. Allereerst is het een oplossing voor het mestoverschot waar agrariërs in Twente mee kampen. Daarnaast levert de installatie een bijdrage aan de energietransitie in Overijssel. Bovendien levert het nieuwe grondstoffen op voor de land- en tuinbouw en zijn er geen schadelijke restproducten. Daarmee is het een volledig circulair initiatief.”

Omwonenden

Het plan voor de mestvergister ligt gevoelig bij de omwonenden in Zenderen. "Het hele dorp zou staan te juichen voor de komst, maar dat is niet waar", zei voorzitter van de dorpsraad Jan Kruidenier onlangs nog. 
"De gedeputeerde spreekt van draagvlak, maar ik vraag me echt af hoe dat onderzocht is. Ik denk dat er heel veel mensen tegen zijn. Als je spreekt van draagvlak moet je dat ook wetenschappelijk laten onderzoeken."
Vanaf 6 maart ligt het plan ter inzage voor bezwaar en beroep. De dorpsraad heeft al laten weten juridische stappen te ondernemen wanneer er groen licht komt voor het plan. Een juridisch proces bij de Raad van State zou opnieuw vertraging betekenen voor de komst van de mestverwerker.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.