nieuws

Steun voor getroffen campingboeren waar terreurverdachte logeerde: ‘Geen zorgen, wij komen gewoon'

Steun voor de campingboeren die wekenlang een terreurverdachte over de vloer hadden
Steun voor de campingboeren die wekenlang een terreurverdachte over de vloer hadden © RTV Oost
Het nieuws dat een terreurverdachte wekenlang op hun boerencamping logeerde, kon haast niet op een ongelukkiger moment komen. Het toeristenseizoen staat immers weer voor de deur. Maar eigenaren Robert en José Olde Rikkert krijgen steun van hun gasten: “We krijgen mailtjes vanuit heel Nederland van mensen die zeggen: ‘Maak je heus geen zorgen, we komen gewoon'.”
door Jan Colijn

Robert en José waren net een paar dagen weg toen een speciale politie-eenheid een inval deed in een van de drie appartementen bij hun camping De Bergboer in het buitengebied van De Lutte. Anderhalve week verkeerden ze in het ongewisse waarom één van hun logés nu eigenlijk met groots machtsvertoon werd overmeesterd en in de boeien werd afgevoerd.

Tot boer Robert woensdagmiddag op Radio Oost tot zijn verbijstering hoorde dat de man wordt verdacht van het voorbereiden van een terroristische aanslag.
Dit is ons ook maar overkomen
Campingboeren Robert en José
Vanaf dat moment was het een drukte van belang op erve De Bergboer. Het gehele vaderlandse journaille reisde af naar de boerencamping, pal op de grens met Duitsland. “Heel vervelend allemaal. Wij hadden met die hele verdachte immers niets te maken. Dit is ons ook maar overkomen”, zegt boer Robert.

'Schade wordt keurig vergoed'
Net als de spulletjes die sneuvelden omdat de anti-terreureenheid tijdens de inval bepaald niet zachtzinnig te werk was gegaan. “Waaronder een raam. Maar ik moet zeggen dat dit financieel allemaal pico bello is geregeld”, aldus boer Robert.

Wel hadden de twee nog even hun handen vol aan het opruimen van de rotzooi. “Want dat weekeinde kwamen er alweer nieuwe gasten”, vertelt José.

Ongelukkig moment
Alle commotie komt op een ongelukkig moment: het toeristenseizoen komt er immers weer aan. Maar van afzeggingen is geen enkele sprake. Sterker, de boer en boerin kunnen dezer dagen rekenen op veel steun. Er staan voor de komende tijd intussen al aardig wat reserveringen in de agenda voor de 25 staanplaatsen en de drie appartementen.
Boerin José: “We krijgen heel wat mailtjes binnen. Aangezien het landelijk nieuws was, krijgen we berichten binnen vanuit het hele land. Apeldoorn, Utrecht. En iedereen zegt eigenlijk hetzelfde: ‘Maak jullie geen zorgen, wij komen gewoon’. Dat soort reacties doet dan uiteraard toch wel goed.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.