Hiernumaals

Heilige Geest parochie bezint zich op toekomst van de kerken

Heilige Blasiuskerk Beckum
Heilige Blasiuskerk Beckum © wikipedia
Teruglopend kerkbezoek, een handjevol priesters, tegenvallende inkomsten, jeugd die de kerk niet meer weet te vinden… kerken hebben het moeilijk. Het bestuur van de Heilige Geestparochie wil inspelen op de toekomst en heeft alles in kaart gebracht: de financiën, de beschikbaarheid van pastores, de bouwkundige staat van de kerkgebouwen en, niet onbelangrijk, de vitaliteit van de geloofsgemeenschappen.
De Heilige Geest parochie wordt gevormd door zes: Bentelo en Beckum, Goor en Delden, St Isidorushoeve en Hengevelde. Ze moeten het pastoresteam delen met de parochies in Borne, Hertme en Hengelo. 
De zes geloofsgemeenschappen zijn dus aan een diepgravend onderzoek onderwerpen. De toekomst ziet er niet bepaald zonnig uit. Maar de parochianen mogen meepraten over hun toekomst. In elke plaats zijn er informatieavonden. 

Beckum en Bentelo niet meer levensvatbaar

Voor de geloofsgemeenschappen in Beckum en Bentelo ziet het er somber uit. De parochianen hebben al te horen gekregen dat hun kerk niet levensvatbaar is. Op termijn zullen de gebouwen worden afgestoten. Beide dorpsgemeenschappen zouden graag zien dat het gebouw een maatschappelijke functie kreeg.
zondag 3 maart in Hoogtij
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.