rechtbank

Celstraf geëist tegen voormalig tbs'er na overval op sigarettenwinkel Enschede

Rechtbank Almelo
Rechtbank Almelo © RTV Oost/ Allard Olsman
Een 48-jarige ex-tbs'er hangt een gevangenisstraf boven het hoofd vanwege een roofoverval op een sigarettenwinkel in Enschede. De officier van justitie eiste vandaag een gevangenisstraf van tweeënhalf jaar, waarvan één voorwaardelijk. Dat gebeurde tijdens een zitting waar de man zelf niet bij aanwezig was.
De man kreeg eerder in 1993 en 2011 al tbs. Nu dreigt opnieuw een straf. De man zou op 30 juli vorig jaar met een medeverdachte al ruim twee dagen bezig zijn geweest met drinken en harddrugs gebruiken, toen ze besloten bij de sigarettenzaak naar binnen te gaan. Daar kreeg de eigenaar een klap van de mededader en werden krasloten en een aantal pakjes rookwaar buit gemaakt.
De eigenaar deed eerst geen aangifte, maar besloot dat later wel te doen toen hij een van de daders op straat tegenkwam. Tegenover de politie vertelde de eigenaar dat hij bang was geweest dat er een brandbom naar binnen gegooid zou worden.

'Leven op orde krijgen'
De 48-jarige man zit sinds de overval achter de tralies. Zijn laatste verblijfsadres was een kamer in Hoorn. Dat was ook de plek waar hij een begin maakte met het op orde krijgen van zijn leven, aldus zijn advocaat. Gedragsdeskundigen adviseren de man geen tbs meer op te leggen, omdat het in zijn geval niet werkte. Zij denken dat de man daadwerkelijk de motivatie heeft om iets te veranderen in zijn leven. 
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.