nieuws

Zwols beeld van Thorbecke groter dan gedacht, verhuizing mislukt

Het beeld van Johan Rudolph Thorbecke, dat vandaag verplaatst zou worden in Zwolle, staat nog gewoon op z'n plek. Het beeld bleek een stuk groter dan verwacht.
Het beeld van Thorbecke staat in Zwolle op het Stationsplein. Vanwege de naderende bouw van de ondergrondse fietsenstalling en de herinrichting van het Stationsplein en de Stationsweg zou het beeld tijdelijk verhuizen naar het Lübeckplein. Gisteren vonden de voorbereidende werkzaamheden plaats, vandaag moest de klus geklaard worden.
Maar dat viel tegen. Toen de aannemer vandaag begon, moest hij zijn werk al snel staken, omdat de fundering dieper bleek te zitten dan gedacht. De werkzaamheden zijn voorlopig stilgelegd en bekeken wordt wat er moet gebeuren om het beeld succesvol uit te graven. Daarvoor is een nieuw plan van aanpak nodig.

Geen vertraging

De verwachting is dat de werkzaamheden volgende week hervat kunnen worden. Het oponthoud lijkt dus nog geen vertraging op te leveren voor de herininrichting van het plein. Naar verwachting wordt het beeld rond 2020 teruggeplaatst op het Stationsplein.
Het kunstwerk van Thorbecke werd in 1992 op de rotonde geplaatst en is gemaakt door kunstenaar Hans Bayens. Thorbecke wordt gezien als grondlegger van het huidige parlementaire systeem.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.