nieuws

Eerste Parentshouse van Overijssel geopend in Raalte

Een Parentshouse is een huis waar een ouder in echtscheiding kan verblijven tijdens de zoektocht naar een nieuwe woning. Het idee is dat de kinderen zo beide ouders altijd dichtbij hebben. Het eerste Parentshouse van Overijssel is gisteren in Raalte geopend.
Het Parentshouse is tot stand gekomen uit de samenwerking van De Kern maatschappelijke dienstverlening, SallandWonen, gemeente Olst-Wijhe en gemeente Raalte. 
Het vinden van een nieuwe, betaalbare woonruimte voor één van de ouders blijkt in de praktijk niet makkelijk waardoor ouders langer dan gewenst bij elkaar blijven wonen en spanningen in huis verder oplopen.

Ongewenst ver

De Centra voor Jeugd en Gezin (CJG) in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte constateren een toename in echtscheidingsproblematiek waarbij kinderen spanning en problemen ondervinden door de strijd tussen hun ouders.
Het Parentshouse biedt tijdelijke huisvesting voor één van de ouders. Het voorkomt dat ouders gedwongen samen blijven wonen, ongewenst ver weg moeten wonen of moeten bankslapen bij bekenden.
Ook kinderen kunnen er regelmatig verblijven. De ouder kan er voor zo'n 300 euro per maand minimaal drie maanden tot maximaal een jaar verblijven. Dan moet er een structurele oplossing zijn gevonden. 
Het Parentshouse heeft vijf wooneenheden met twee badkamers, twee toiletten en een gezamenlijke keuken. Volgens projectleider Trees Smit hebben de eerste belangstellenden zich al gemeld.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.