Brandweer Deventer opgeroepen voor grote brand afvalverwerker Wilp

De brandweer van Deventer is opgeroepen voor een grote brand bij afvalverwerker Attero in het Gelderse Wilp. In Deventer zelf hangt een brandlucht en lichte rook als gevolg van de brand.

De brand zou woeden in een berg afval in een sorteerhal, meldt Omroep Gelderland. De vlammen slaan metershoog uit het dak en er zijn dikke zwarte rookwolken te zien. Er is een NL-Alert uitgegaan vanwege de brand. Aan het einde van de avond is de verwachting dat het blussen nog wel een tijdje gaat duren, laat een brandweervoerder weten aan de Gelderse omroep.

Drone uit Twente

Bij het bestrijden van de brand gebruikt de brandweer ook shovels om met zand het vuur te blussen. De brandweer blust niet grootschalig met water om te voorkomen dat de omgeving verontreinigd raakt met vervuild bluswater. Meetploegen kijken ondertussen of er schadelijke stoffen zijn vrijgekomen.

Ook de brandweer Twente helpt bij de bestrijding van de brand. De brandweer ondersteunt de Veiligheidsregio met een drone voor beelden vanuit de lucht.

Attero

Attero in Wilp is 75 hectare groot. Het verwerkt jaarlijks 225.000 ton gft-afval tot onder meer compost en energie. Nog geen jaar geleden, op 15 mei 2018, woedde er ook al een brand bij de afvalverwerker.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: