Brandweer overspoeld met telefoontjes uit Deventer over brandlucht uit Wilp

De brandweer in Deventer werd zondagmorgen overspoeld met telefoontjes van bewoners van onder meer Deventer die zich afvragen waar die indringende brandlucht toch vandaan komt. De bron bleek een brand die woedde bij afvalverwerker Attero in het Gelderse Wilp. De brand is inmiddels geblust.

"Die mensen hebben gisteravond vermoedelijk het nieuws van de brand in Wilp gemist", verklaart Diana Inkelaar van de Veiligheidsregio IJsselland. 

Mensen die last hadden van de rook, kregen het advies om ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen. 


Ramen en deuren sluiten

De brand ontstond zaterdagavond rond 21.00 uur door nog onbekend oorzaak. In een NL Alert kregen mensen uit de omgeving het advies om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen. 

De rookwolken trokken over de A1 richting Deventer en Raalte. Rijkswaterstaat heeft daarop borden langs de A1 gezet om te waarschuwen voor de rook.

Een woordvoerder van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland vertelt dat de brand waarschijnlijk is veroorzaakt door broei. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
wilp Deventer Nieuws
Deel dit artikel: