nieuws

IJsbeeldenfestival beleeft top-editie en keert volgend jaar terug naar Zwolle

Met ruim 100.000 bezoekers is het IJsbeeldenfestival de klap van vorig jaar -toen de tent instortte- zo goed als te boven. "Het was een top-editie", vat Eric Boekaart van het Nederlands IJsbeeldenfestival samen. De komende jaren blijft het festival in Zwolle.
Zondag was de laatste dag van het festival, dat dus ook voor de volgende editie in de provinciehoofdstad terugkeert. "Voorlopig is het een blijvertje voor Zwolle. Het evenement heeft zijn roots in Zwolle en staat er toch al de nodige jaren", aldus Broekaart. 

'Het dreunt nog een klein beetje na'

Vorig jaar moest het festival afgelast worden, omdat de tent instortte. Een rampscenario. Die domper is de organisatie nu zo goed als te boven. 
"We kunnen eigenlijk zeggen dat we na dit jaar de klap redelijk te boven zijn", legt Broekaart uit. "Het dreunt nog een klein beetje na, sommige zaken zijn nog niet helemaal opgelost."

'Financieel op het juiste pad'
"Met alle schuldeisers en leveranciers hebben we een oplossing gevonden, die hebben heel goed met ons meegedacht. Daar ben ik heel blij mee. Financieel, na 100.000 bezoekers, zijn we weer redelijk op het juiste pad."
Volgend jaar keert het festival weer terug bij de IJsselhallen. Wat het thema van de volgende editie is, houdt Broekaart nog even geheim. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.