Botsing na achtervolging door Zwolle, bestuurder voortvluchtig

Op de Oldeneelallee in Zwolle eindigde een politieachtervolging in een aanrijding tussen twee auto's. De bestuurder van één van de twee auto's had kort daarvoor een stopteken genegeerd, waarna de politie de achtervolging inzette. Na de botsing is de bestuurder op de vlucht geslagen. De andere bestuurder raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

De op de vlucht geslagen bestuurder werd in eerste instantie 'gezien' door een ANPR-camera. Dat is een politiecamera die kentekens scant van passerende auto's, die vervolgens kan zien of er met die auto is aan de hand is. Het is onbekend waarom de politie de gevluchte bestuurder in Zwolle wilde aanhouden. 

Nadat de bestuurder een stopteken negeerde werd de achtervolging ingezet. Deze eindigde op de Oldeneelallee, vlak bij de Gruitmeesterlaan, nadat de bestuurder achterop een andere auto botste. De bestuurder van de andere auto heeft niets met het voorval te maken.

De politie heeft na de botsing speurhonden ingezet om de gevluchte bestuurder te vinden, maar het is nog niet duidelijk of dat ook gelukt is. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle 112 aanrijding voortvluchtig Nieuws
Deel dit artikel: