Grote uitslaande brand verwoest winkel in De Lutte

Een grote uitslaande brand heeft vannacht een winkel in De Lutte volledig in de as gelegd. De brand woedde bij Morsink Diervoeders & Hobby in de Dorpsstraat. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. De Veiligheidsregio heeft daarom een NL Alert verstuurd.

De brandweer adviseerde mensen om uit de rook te blijven en riep buurtbewoners op de ramen en deuren gesloten te houden. Er is niemand gewond geraakt bij de brand. Het pand moet als verloren beschouwd worden. In de winkel werden geen dieren verkocht.

Hoewel de brandweer met meerdere eenheden ter plekke was, kon niet worden voorkomen dat de brand steeds groter werd. De eerste melding kwam iets voor 03.00 uur binnen. Ruim een uur later liet de brandweer weten dat het pand als verloren moet worden beschouwd.

Met een zogenoemde sorteergrijper wordt het pand verder uit elkaar getrokken om de nog aanwezige brandhaarden beter te kunnen blussen. De brandweer verwacht nog tot in de loop van vanochtend druk te zijn met de brand. Rond kwart over zeven werd het sein brand meester gegeven.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is nog niet duidelijk. Mede-eigenaar Tim Morsink, die zelf vrijwilliger bij de brandweer is geweest, vermoedt dat het gaat om kortsluiting. Het gaat om een relatief nieuw gebouw dat nog geen twee jaar geleden werd geopend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: