almelo

Weer twee mannen aangehouden in onderzoek naar date met 'Kimberly'

Groep gebruikte datingapp voor overval
Groep gebruikte datingapp voor overval © iStock
De politie heeft vandaag in Almelo twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht deel uit te maken van de groep, die zich op een datingapp voordeed als Kimberly en zo een afspraak maakte met een jonge man en hem vervolgens bedreigde en beroofde. Het gaat om mannen van 19 en 21 jaar. Vorige week werd al een 19-jarige man aangehouden.
De jongen dacht op 12 april rond 9 uur 's avonds een date te hebben met 'Kimberly'. Op het station in Almelo bleken vier jongens hem op te wachten. Twee uur lang moest het slachtoffer met hen mee, waarbij er steeds andere jongens aansloten en weggingen. In totaal bestond de groep uit zeven jongens.

Vuurwapen

De groep ging lopend door Almelo, daarna op de fiets en tot slot nog een stukje in de auto. Ze dwongen het slachtoffer met een vuurwapen de limiet van zijn pinpas uit te zetten. Vervolgens moest hij zijn pinpas, pincode en mobiele telefoon afgeven.
De eerste verdachte zit nog steeds vast. De twee verdachten die vanochtend zijn aangehouden, kwamen snel na de eerste aanhouding in beeld. Het onderzoek naar de groep is nog steeds niet afgerond. Ook worden meer aanhoudingen nog steeds niet uitgesloten. 

Meer slachtoffers

De politie houdt er verder rekening mee dat mogelijk meer mensen slachtoffer zijn geworden van deze groep, die nog geen aangifte hebben gedaan.
Mensen die meer informatie hebben over de groep worden verzocht contact op te nemen met de politie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.