Cultuur

Herman Brood, langlaufen en vlooienmarkten

Lekker struinen tussen tweedehands spulletjes, reeën spotten, of nog één keer schaatsen of langlaufen. Je hoeft je dit weekend niet te vervelen, er is veel leuks te doen in Overijssel.

Herman Brood Experience

Neem dit weekend eens een inkijkje in het leven van Herman Brood. In de Herman Brood Experience in Zwolle vind je brieven, tekeningen en gedichten, door hem geschreven en geschilderd op doek, stukken papier en bierviltjes. Er zijn ook persoonlijke items van Brood zelf te zien. Nooit eerder vertoonde foto's, door hem beschilderde gitaren, kledingstukken, schildersmateriaal en zelfs zijn spuitnaalden.
Herman Brood Experience
Herman Brood Experience © Marthijn Kroeze

Mega Vliegveldmarkt

Kom dit weekend naar Vliegveld Twenthe in Enschede voor de 2-daagse Vliegveldmarkt vol tweedehands spullen. In de 9000 vierkante meter overdekte hangar vind je meer dan 300 standhouders. Kom lekker struinen op deze overdekte vlooienmarkt en wie weet doe jij de vondst van je leven! Huisraad, kleding, schoenen, boeken en nog veel meer andere spullen die een tweede leven kunnen krijgen, vind je hier!
Mega Vliegveldmarkt
Mega Vliegveldmarkt © Pixabay

Reeën vaartocht in De Wieden

Vaar zaterdag mee met de boswachter en ontdek hoe de reeën leven in het waterrijke gebied van De Wieden. Wat veel mensen niet weten is dat er in De Wieden ook heel veel reeën leven en dat je deze het beste kunt bekijken vanaf het water. Vandaar deze vaartocht speciaal gericht op het zoeken naar reeën die vaak langs de kant van het water staan grazen. Dus trek warme kleding aan, neem je verrekijker mee en geniet!
Reeën vaartocht
Reeën vaartocht © Pixabay

Smeltfeest bij De Scheg

De Scheg sluit zondag het schaatsseizoen feestelijk af met het 'Smeltfeest'. Naast schaatsactiviteiten kunnen bezoekers tegen het reguliere entreetarief deelnemen aan langlauf clinics.  Voor de ski’s en stokken wordt gezorgd. En natuurlijk is er ook volop ijspret met activiteiten als funcurling, een spekkiesrace en 100 meter sprint.
Smeltfeest bij de Scheg
Smeltfeest bij de Scheg © Pixabay

Vitalis Vlooienmarkt & Braderie

Zondag is er weer een gezellige vlooienmarkt en braderie in de Evenementenhal Hardenberg. Er staat een grote verscheidenheid aan nostalgische en gebruikte goederen op de vlooienmarkt en is er een rijk gevarieerd assortiment met nieuwe waren op de braderie. Muziek en gratis kinderattracties zorgen voor een gezellig dagje uit voor het hele gezin.
Vlooienmarkt en braderie
Vlooienmarkt en braderie © Pixabay
Kijk voor alle uit-tips op OverUIT of download de gratis app
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.