Regio Almelo

Almelose autohandelaar verdwijnt achter de tralies na oplichting

Rechtbank
Rechtbank © Erik-Jan Jansen
De rechtbank in Almelo heeft de 25-jarige autohandelaar Rick H. (25) uit Almelo veroordeeld omdat de man onschuldige burgers voor ruim 75.000 euro oplichtte met vervalste facturen. De inmiddels failliete autohandelaar kreeg een gevangenisstraf van 10 maanden waarvan 5 voorwaardelijk.
De slachtoffers vroegen bij de rechtbank om vergoeding van de schade. Omdat de man failliet is, verwees de rechtbank hen naar de curator. Daarmee is de kans klein dat ze nog iets van hun geld terugzien. 
De rechtbank vindt bewezen dat de - inmiddels in het Duitse Bad Bentheim wonende - autohandelaar facturen van andere bedrijven vervalste door er zijn eigen bankrekening aan toe te voegen. Hoe hij aan de echte rekeningen kwam, is onduidelijk omdat de man ontkent.

Reputatie

De zaak kwam aan het licht nadat diverse gedupeerden zich bij de politie meldden. Ze betaalden facturen van diverse bedrijven maar kregen te horen dat hun betaling nooit aankwam.
De reputatie van de autohandelaar is niet goed. In 2016 brandde zijn bedrijf in Ommen onder verdachte omstandigheden af. De verzekeringsmaatschappij weigerde uit te keren omdat de 25-jarige als fraudeur te boek stond.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.