Regio Hengelo

Vader Xaja: "Ik weet wel wie er verantwoordelijk is voor de dood van mijn dochter"

Wesley van Gerwen kreeg het vandaag in de rechtbank een aantal keer flink te kwaad. Vooral als er werd gesproken over het zware letsel en grove geweld wat zijn dochtertje Xaja is aangedaan maakt hem emotioneel.
Xaja overleed 12 oktober 2017 in Hengelo, het meisje bleek zwaar mishandeld. Toen de hulpdiensten arriveerden was het meisje meer dood dan levend en zat ze onder de blauwe plekken.
Uit nader onderzoek blijkt dat het meisje tientallen blauwe plekken had met verschillende botbreuken. Ook is er drugs in haar bloed aangetroffen en waren haar romp en hoofd zwaar gekneusd. Daarnaast waren er sporen van verwurging en/of verstikking.

Ontkennende verdachten

De moeder van Xaja, Sarinda, en haar toenmalige vriend Maick zijn volgens het Openbaar Ministerie verantwoordelijk voor de dood van het 14 maanden oude meisje. Beiden ontkennen iets van de mishandeling te weten.

Foto Xaja

Wesley en zijn familie zaten vandaag op de tribune. Ze hebben t-shirts aan met de afbeelding van Xaja en de tekst 'mijn prinsesje' erop. Ook had hij een foto in een lijstje meegenomen van een lachende, blije peuter en een knuffeltje. 
Wesley is naast verdrietig ook boos. Boos op de verdachte Maick, de toenmalige vriend van de moeder van Xaja. "Het zijn allemaal leugens, hij weet zogenaamd niks meer. Ik geloof nooit dat Sarinda Xaja iets heeft aangedaan, maar die ander... ik weet wel wie er verantwoordelijk is voor de dood van mijn dochter."
De rechtszaak gaat morgenochtend om 9 uur verder en is te volgen via RTV Oost.
Vader Wesley had foto van zijn dochtertje mee naar de rechtbank
Vader Wesley had foto van zijn dochtertje mee naar de rechtbank © RTV Oost/ Chantal Everaardt
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.