Weerden maakt debuut voor Oranjevrouwen, Kerkdijk krijgt rood

Ashleigh Weerden
Ashleigh Weerden © Pro Shots
Ashleigh Weerden heeft haar debuut gemaakt voor de Oranje Leeuwinnen. De aanvalster van FC Twente startte maandag in de basis tegen Polen. Het duel in de groepsfase van de Algarve Cup werd met 1-0 verloren.
Polen scoorde vlak voor rust, toen Agnieszka Winczo de voorzet van Aleksandra Sikora achter - de eveneens debuterende - keepster Lize Kop tikte. Danique Kerkdijk was enkele minuten daarvoor van het veld gestuurd. De verdedigster uit Olst maakte een overtreding op Ewa Pajor. Aan beide kanten werd een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd.
De onervaren Nederlandse ploeg had het in de eerste helft lastig. Ook met het inbrengen van ervaren speelsters als Merel van Dongen, Lineth Beerensteyn, aanvoerster Sherida Spitse en Vivianne Miedema kon het tiental van Wiegman niet meer voor de gelijkmaker zorgen. Jill Roord uit Oldenzaal en de FC Twente-speelsters Sisca Folktersma en Renate Jansen hadden eveneens een basisplaats.
Door de 2-0 nederlaag van woensdag tegen Spanje was Oranje al kansloos voor de finale.