Dalfsen

Dalfsen krijgt koopzondagen ondanks protest ChristenUnie

winkel
winkel © iStock
Een meerderheid van de Dalfser raadsfracties is voor de mogelijkheid om de winkels op zondag open te stellen. Ze steunen daarmee het collegevoorstel waarin de winkels van alle winkeliers van 12:00 uur tot 18:00 uur open mogen.
Dit bleek maandagavond tijdens de raadscommissie. Vanuit de kerkelijk gemeenschappen is door een aantal sprekers gebruik gemaakt van het inspreekrecht om hun verzet tegen de openstelling duidelijk te maken.

Ondernemers

Daar tegenover maakten de ondernemers uit drie kernen namens hun ondernemersverenigingen kenbaar dat ze juist voor openstelling zijn, waarbij ze de verbetering van hun concurrentiepositie benadrukken. In de omliggende gemeentes zijn de winkels vaak al open.
Duidelijk werd door de meeste partijen gesteld dat iedereen, zowel ondernemers als consumenten, de vrije keus hebben om gebruik te maken van de openstelling. Ook werd door de ondernemers benadrukt dat ze hun personeel niet verplichten om op de zondagen te gaan werken.

CDA en ChristenUnie

Bij CDA is intern nog verdeeldheid over de zondag openstelling, maar volgens fractievoorzitter Betsy Ramerman is de meerderheid voor. Luco Nijkamp van de ChristenUnie was duidelijk tegen. Volgens hem heeft het college gekozen voor het enkelspoor van de economie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.