Scheidsrechtersvereniging Enschede

Koninklijke Erepenning voor 100-jarige Scheidsrechtersvereniging Enschede

In de week dat de Scheidsrechtersvereniging Enschede en Omstreken (SEO) 100 jaar bestaat, heeft het een Koninklijke Erepenning ontvangen.
De vereniging is opgericht op 7 maart 1919 en is daarmee de oudste scheidsrechtersvereniging van Nederland. De SEO bestaat uit ongeveer 110 leden.

Bijzonder jubileum

Vanwege het 100-jarig bestaan heeft de vereniging een Koninklijke Erepenning toegekend gekregen van Koning Willem-Alexander. Burgemeester Onno van Veldhuizen mocht de zilveren Erepenning en bijbehorende oorkonde uitreiken tijdens de algemene ledenvergadering.

Weekend van de Enschedese scheidsrechter

Het weekend van 9 en 10 maart staat volledig in het teken van het jubileum van de SEO. Het weekend is door de vereniging, Sportaal en de gemeente Enschede uitgeroepen tot 'Weekend van de Enschedese scheidsrechter'. In het weekend gaan alle Enschedese voetbalclubs de scheidsrechters in het zonnetje zetten. 
"Alle clubs in Enschede hebben een pakket en een aantal tips gekregen om de scheidsrechters dan in het zonnetje te zetten. Dit past ook precies in de huidige ontwikkelingen van het manifest ‘Voetballen met plezier’ die de Federatie Enschedese Voetbalverenigingen samen met de SEO, Sportaal, KNVB en de clubs uit Enschede aan het opstellen is”, zegt Roy Elferink van Sportaal.

Vechtpartij

De wedstrijd SVV '91 tegen Phenix zal hierbij worden uitgelicht. Wethouder sport, Niels van den Berg, zal bij deze wedstrijd de symbolische aftrap verrichten. De eerste confrontatie tussen deze twee ploegen liep in september nog compleet uit de hand. De KNVB sprak uiteindelijk beide clubs vrij door 'gebrek aan bewijs'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.