Onuitputtelijke energie in Heino; De Gaagies blíjven maar zingen met carnaval

Veel carnavalisten lopen na zo'n vier dagen feest op hun laatste benen. Maar niet in Heino, waar jeugdraad De Gaagies op dinsdag hun lijflied nog uit volle borst zingt.

Knapen van een rond de 12 jaar zijn het, de leden van de jonge garde die jeugdprins Milan 1 begeleidt. Hoe het kan dat ze nog zo fit zijn na al die dagen feesten? "Gewoon lol hebben", zegt een Gaagie met een grote smile op z'n gezicht.

Doorgaan!

Wallen onder de ogen? Een steeds moeizamere tred? Kreunen en steunen? Nee, bij de Heinose Gaagies is daar nauwelijks iets van te merken. "Onuitputtelijke energie hebben die jongens", zegt prins Niels 1 van moedervereniging De Sökkestoppers, waar De Gaagies onder resideren. "Carnaval verloopt uitstekend in Heino. En vooral deze jonge gasten gaan maar door."

Daarbij galmt hun lijflied nog steeds met regelmaat over de Heinose dreven. De tekst werd ooit geschreven door de vader van prins Milan 1. De energieke uitvoering is dus vooral door de 'carnavalskoorknaapjes' van De Gaagies: "Als Heinoër ben ik geboren, als Heinoër zag ik het licht, als Heinoër laat ik me horen, als Heinoër doe ik m'n plicht."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Salland heino Sokkestoppers Carnaval Nieuws
Deel dit artikel: