Vader Pieck kapot: moordenaar dochter Maartje weer vrij

"Op mijn dochters begrafenis werd Krezip gedraaid. 's Avonds reed ik door de straten van Kampen en overal hingen de vlaggen halfstok. Daar moest ik direct aan denken. Een zwarte dag." Erik Pieck is kapot van de beslissing van de rechtbank om de tbs van de moordenaar van zijn vermoorde dochter Maartje Pieck te beƫindigen.

Pieck snapt de keuze van de rechtbank niet. "Hij heeft zeven jaar in de cel gezeten en kreeg daarna tbs. Wij hebben levenslang en zijn geestelijk en lichamelijk zwaar beschadigd. Hij is nog steeds een gevaar voor zijn omgeving en hoort niet op straat. Zijn eigen ik staat voorop, hij manipuleert nog steeds zijn eigen omgeving. Zonder meer zou de tbs verlengd moeten worden."

Twee weken geleden verklaarden psychisch deskundigen en de reclassering dat de tbs-behandeling van de man afgerond was. Het Openbaar Ministerie wilde om juridische redenen nog verlenging van de tbs, maar daar ging de rechtbank niet in mee. "Dit is een hele slechte dag voor ons."

Nu tbs is opgeheven mag de dader weer in Kampen komen. Burgemeester Koelewijn is blij dat de dader heeft aangegeven dat niet te zullen doen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
IJsseldelta Kampen Maartje Pieck TBS Nieuws
Deel dit artikel: