Kop van Overijssel

Meer toezicht op gaswinning Eesveen

Meer toezicht op gaswinning Eesveen
Meer toezicht op gaswinning Eesveen © RTV Oost
Er komt meer toezicht op gaswinning in kleine gasvelden, zoals Eesveen. De Tweede Kamer heeft hierover een motie aangenomen.
In de motie van D66-Kamerlid Matthijs Sienot wordt de regering gevraagd om een nulmeting uit te laten voeren bij de gaswinning door een onafhankelijke partij. Op dit moment wordt er enkel door Vermillion een steekproef gehouden.
Ook moet het meetsysteem van de KNMI worden uitgebreid met een grondversnellingsmeter. De motie vraagt bovendien dat het Staatstoezicht op de Mijnen proactief toezicht houdt op de kleine velden.

'Erg belangrijk'

D66 Steenwijkerland is blij met aangenomen motie. "Deze motie is erg belangrijk", vertelt Thom de Vries namens de partij. "In de gesprekken met inwoners is duidelijk naar voren gekomen dat er nu weinig zicht is op meetresultaten en dat het Staatstoezicht op de Mijnen alleen passief toezicht houdt. Dat moet nu gaan verbeteren."
Het inwonersinitiatief ‘Geen opschudding gaswinning Eesveen’ is ook tevreden. Jeannette van der Velde: "Wij zijn nu bezig om de stichting GAS DrOvF op te richten die voor alle inwoners in de regio opkomt."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.