Deventer Schouwburg

Deventer Schouwburg heeft 1,3 miljoen nodig om hoofd boven water te houden

Deventer Schouwburg
Deventer Schouwburg © RTV Oost / Rogier van den Berg
De Deventer Schouwburg krijgt, als het aan burgemeester en wethouders van de stad ligt, de komende jaren een lening van ruim 1,2 miljoen euro. Daarnaast wil het college een garantstelling van in totaal 160.000 euro afgeven voor dit jaar en volgend jaar. De Deventer Schouwburg heeft al langer te maken met financiële problemen.
De Deventer Schouwburg heeft onlangs het verzoek om een lening bij de gemeente neergelegd. De lening die B&W nu wil verstrekken, wordt over drie jaar verdeeld. Dit jaar zou het om een bedrag van 575.000 euro gaan, volgend jaar 348.000 euro en in 2021 om 331.650 euro. 
Daarnaast moet er een éénmalige garantie komen voor een overbruggingskrediet van 110.000 euro voor 2019 en 50.000 euro voor 2020. Daarmee moet de huidige programmering voortgezet kunnen worden, in afwachting van een besluit over een hogere subsidie. B&W verwacht wel van de Deventer Schouwburg dat maximaal wordt ingezet om de overbruggingssubsidie zo beperkt mogelijk te houden.
De Deventer Schouwburg kampt met financiële problemen door een aantal tegenvallers. Eerder werd ook al gevraagd om een lening van de gemeente, om het hoofd boven water te kunnen houden.
De gemeenteraad buigt zich binnenkort over het voorstel van het college. Het is - net als theater De Viking - opnieuw een culturele instelling binnen de stad die een grote financiële injectie nodig heeft.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.