Ondernemend Overijssel

FNV voert actie in Hengelo om pensioenleeftijd voor zware beroepen te bevriezen

De FNV voert 'opwarmacties' door heel het land voor de landelijke actiedag op 18 maart, ook vandaag in Hengelo. De bond wil dat iedereen op 66-jarige leeftijd met pensioen kan. Daarnaast moeten mensen met zware beroepen, zoals bouwvakkers en stratenmakers, eerder kunnen stoppen met werken.
De opkomst was vandaag op het Hengelose marktplein niet hoog. De mensen die wel de moeite hebben genomen om naar de binnenstad te komen, maken zich zorgen. "Het piept en kraakt nu al, denk je dat ik dat volhoud tot mijn 66ste, of nog langer?"
Een verwarmingsmonteur ziet het ook niet zitten. "Mijn lichaam houdt dat niet vol, dat weet ik nu al". Op de vraag wat er dan gebeurt zegt hij: "Een uitkering trekken en stelen of zoiets, om rond te kunnen komen. Ik heb nooit veel gespaard."

'Leeftijdsgrens bevriezen'

Volgens Hans Crombeen, landelijke onderhandelaar FNV voor de cao in de bouw, gaat het landelijk om "honderdduizenden mensen die een zwaar beroep hebben". Hij vindt dat de pensioenleeftijd op 66 moet worden bevroren, en dat er voor de mensen met een zwaar beroep uitzonderingen moeten komen. "Mensen halen het niet, de helft van de mensen voorbij de 55, haalt het pensioen niet meer."
Maandag 18 maart is er een landelijke actiedag op diverse plaatsen in het land. Voor de regio Oost-Nederland is die in Arnhem. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.