Badhuis

Projectontwikkelaar wil in augustus beginnen met bouw wooncomplex op badhuis Hengelo

Projectontwikkelaar wil in augustus beginnen met bouw wooncomplex op badhuis Hengelo
Projectontwikkelaar wil in augustus beginnen met bouw wooncomplex op badhuis Hengelo © RTV Oost/Wouter de Wilde
Als alles meezit, begint de bouw van het wooncomplex op het monumentale Hengelose badhuis in augustus. Dat zegt projectontwikkelaar Aard van Alsté. Toch houdt hij een slag om de arm; er is nog geen definitieve aannemer voor het project gevonden.
Het project staat al langer op de planning, maar de bouw werd uitgesteld omdat omwonenden bezwaar maakten. Zij vrezen onder meer dat het gebouw hun uitzicht verpest.
De Raad van State veegde deze bezwaren vandaag van tafel. Dit betekent dat de bouw van het 32 meter hoge complex aan de Oldenzaalsestraat definitief door kan gaan.
En dat is goed nieuws voor Aard van Alsté, die de onderhandelingen met aannemer Kormelink Bouw nu wil afronden. "We hebben altijd met de voet op de rem moeten onderhandelen. Nu de Raad heeft bepaald dat we mogen bouwen, willen we doorpakken", zegt Van Alsté.

Tijd is geld

De vertraging heeft het project duurder gemaakt, aldus de projectontwikkelaar. Bouwen is anno 2019 immers duurder dan een paar jaar geleden, toen de eerste onderhandelingen over het project begonnen. "De vertraging heeft een zware tol geëist", aldus Van Alsté. 
Toch blijft de projectontwikkelaar positief. "Over twee maanden, als de verkoop van de appartementen begint, wil ik rond zijn met de aannemer."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.