Zwolle

Expeditie Oost – Stof, stof en nog meer stof in Zwolle

Na eindelijk een parkeerplek gevonden te hebben, zijn we er dan: het Stoffen Spektakel in de IJsselhallen in Zwolle. Het is gigantisch druk door de vele, vooral vrouwelijke, bezoekers.
Ze komen uit heel het land, allemaal op zoek naar hét perfecte stofje. Hier in de IJsselhallen zijn ze absoluut aan het goede adres, zo blijkt, want modestoffen, kinderstoffen, gordijnen, alles komt wel aan bod.

Een mevrouw uit Andijk, Noord Holland staat opzichtig te pronken met een zonnebloemen-print. “Hier ga ik een mooi jurkje van maken, één van de vele. Ik ben er nog maar net en ik ben echt nog lang niet van plan om te vertrekken”.

Stof moet je voelen
Even verderop voelt een man aan wat stof, want stof moet je voelen, zo vertelt hij. “Het Stoffen Spektakel is hartstikke gezellig: elk jaar kom ik hier samen met mijn vrouw. Zij haalt dan haar stoffen en ik het mijne.” Al kan er natuurlijk niks gehaald worden zonder de goedkeuring van de vrouw. Wanneer ze aankomt kijkt de man haar hoopvol aan en gelukkig: goedgekeurd.

Na een tijdje is het stel klaar en zijn ze op zoek naar de uitgang. Die vinden is niet gemakkelijk zo blijkt, ergens tussen de stoffen en mensen door moet de uitgang zich dan bevinden. Hoe dan ook: het bleef nog lang onrustig bij het Stoffen Spektakel.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.