nieuws

Bouwers gezocht voor historische stadionmuur Go Ahead: "Iedereen weet wat deze muur betekent"

De historische stadionmuur bij het stadion van Go Ahead Eagles bezweek vorig jaar na een hevige storm. De muur was ruim 85 jaar de scheiding tussen De Adelaarshorst en de Vetkampstraat. Voor het begin van komend seizoen moet er een nieuwe muur staan, dus is de supportersvereniging van Go Ahead op zoek naar mensen die de muur willen bouwen.
"De club, een aannemer en architect zaten al om tafel om een herbouw van de muur te bespreken", vertelt Thea Norder van de supportersvereniging. "Wij hebben gevraagd of wij ook bij het proces betrokken mochten worden."
De vereniging zamelde geen geld in, maar wil mensen bij elkaar brengen. "Ons voorstel was om vakmensen te leveren. Er zijn zeker metselaars in de regio die ons daarbij willen helpen."

Historische muur
"Iedereen die voetbalminded is en die ooit door de Vetkampstraat is gelopen, weet wat de muur betekent. De muur heeft een verbinding met de club en het stadion. Als je mee kan werken aan de herbouw, dan zou ik er heel trots op zijn."
De supportersvereniging is op zoek naar uitvoerders en metselaars die in juli en juli de muur willen herbouwen.

Nieuw muurtje

De oude stenen van de muur waren niet meer geschikt voor hergebruik. Dus wordt het een nieuwe muur met een oude uitstraling. "Maar we moeten toch de sfeer van het stadion proberen aan te houden."
Om de kans te verkleinen dat de nieuwe muur weer omvalt, wordt er een nieuwe fundering gemaakt. "Als deze muur weer minimaal tachtig jaar meegaat, dan mag de volgende generatie naar de toekomst kijken."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.