fc twente

Vak-P eist excuses en schadevergoeding van burgemeester Kerkrade na Roda-uit

Fouillering van Twente-fans
Fouillering van Twente-fans © RTV Oost
Vak-P eist excuses van burgemeester Jos Som van Kerkrade na de mislukte busreis richting Roda JC - FC Twente, afgelopen vrijdag. Ook wil de supportersvereniging dat er een schadevergoeding komt. Vier bussen met FC Twente-fans werden onderweg staande gehouden en zouden het stadion niet meer bereiken.
De supportersvereniging schrijft in een brief aan burgemeester Som het 'ontoelaatbaar en onverklaarbaar' te vinden wat er vrijdagavond gebeurde. Zo'n 200 fans werden onderweg staande gehouden, gefouilleerd en misten uiteindelijk de volledige wedstrijd. De controle leverde niets op.
Voorafgaand aan het duel tussen Roda JC en FC Twente nam de thuisploeg al extra maatregelen. Zo was het voor Twente-fans niet toegestaan om spandoeken mee te nemen, vanwege een incident dat afgelopen seizoen plaatsvond.

'Als crimineel behandeld'

Over de teruggestuurde supporters van afgelopen vrijdag schrijft Vak-P: "Deze goedwillende, fanatieke en fatsoenlijke mensen (een voetbalsupporter is niet per definitie een crimineel) hebben ruim twee uur op een verlaten parkeerplaats vastgestaan en werden hierbij als crimineel behandeld".
"We hebben veel bewondering voor de wijze waarop deze supporters ondanks de wijze waarop zij zijn behandeld zich koel en rustig hebben weten te houden. Supporters die op een vrijdagavond een wedstrijd in het verre Kerkrade willen bezoeken, hier eerder vrij voor nemen, om vervolgens als beesten behandeld te worden. Meerdere supporters hebben al aangekondigd nooit meer naar Roda-uit te willen gaan. Hier kunt u als voetballiefhebber en lid van het Nederlands burgemeesterselftal onmogelijk trots op zijn."

Schadevergoeding en excuses

Vak-P eist dat de 200 Twente-fans schadeloos gesteld worden en wil excuses richting deze fans. "We pleiten allemaal voor normalisatie binnen de voetballerij, maar juist door deze acties gaan we ongewild de verkeerde kant op met elkaar."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.