Studentenkamer

Enschede is de beste studentenkamerstad van Nederland

Nergens is het studentenkamer-beleid zo goed als in Enschede. Dat staat in het juryrapport 'Beste Studentenkamerstad 2018'. Volgens de jury werkt de gemeente nauw samen met woningcorporaties en doet ze veel om studenten aan een goede woning te helpen.
Iedere deelnemende studentenstad kon in totaal 45 punten verdienen. De jury keek bij de beoordeling onder meer naar 'informatievoorziening', 'particulier verhuur', 'corporaties' en 'projecten rondom studentenhuisvesting'.
Enschede verdiende 28 van de 45 punten. De jury was vooral te spreken over de samenwerking tussen onderwijsinstellingen, de gemeente en wooncorporaties. Ook prijst de jury de proactieve houding van de gemeente.
"Hoewel Enschede zeker niet de stad is met het grootste kamertekort en de huren voor studentenkamers hier gemiddeld onder de puntenhuur liggen, stelt de gemeente zich actief op om het wonen in Enschede voor studenten zo prettig mogelijk te maken", zo staat in het rapport. "De gemeente werkt daarnaast goed samen met de corporaties.
De top tien ziet er als volgt uit:
1. Enschede
2. Wageningen
3. Tilburg
4. Maastricht
5. Amsterdam / Rotterdam
6. Leiden / Nijmegen
7. Eindhoven
8. Den Haag / Groningen
9. Utrecht
10. Delft
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.