nieuws

Ondernemingsraad Nouryon waarschuwt: 'CO2-heffing gaat banen kosten'

De ondernemingsraden van zestien grote chemische- en staalbedrijven waarschuwen voor de gevolgen van een CO2-heffing zoals GroenLinks die wil. Bij de bedrijven die zeggen al veel te doen aan CO2-reductie hoort ook Nouryon, met vestigingen in Hengelo en Deventer.
Steven Leyenaar, de voorzitter van de ondernemingsraad van Nouryon (vroeger AkzoNobel), vindt dat een CO2 heffing 'het paard achter de wagen zou spannen'. Leyenaar daarover: "Als onze producten duurder gaan worden, worden we beconcurreerd door landen die het minder nauw nemen met het milieu. Daardoor zullen we hier banen kwijtraken. En met als gevolg dat de uitstoot van CO2 alleen maar erger wordt. Daarmee span je het paard juist achter de wagen." 
Volgens Leyenaar hebben de chemische- en staalindustrie de afgelopen jaren hun CO2-uitstoot al flink verminderd. Daarnaast wordt er volgens hem volop gebruik gemaakt van 'groene' energie. Dat geldt volgens Leyenaar helemaal voor de zoutfabriek van Nouryon in Hengelo. "Als ik zie dat we in Hengelo gebruikmaken van stoom uit biomassa en terugleveren op het warmtenet in Hengelo, doen we het heel goed. We hebben hier al een reductie in CO2 van veertig procent bereikt." 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.