olst-wijhe

Doriano (11) verdient 'jeugdcompliment' met actie voor zieke buschauffeur

Doriano (midden) tussen de andere genomineerden. Boven: wethouder Marcel Blind
Doriano (midden) tussen de andere genomineerden. Boven: wethouder Marcel Blind © Gemeente Olst-Wijhe
Maar liefst 350 statiegeldflessen, vijftien lege kratten bier en een flinke hoeveelheid kleingeld zamelde de 11-jarige Doriano uit Olst-Wijhe in. De opbrengst ging naar de zieke Gerrit-Jan, tot afgelopen zomer de buschauffeur van Dorian, die lijdt aan de zenuwziekte MS. De actie leverde Doriano gisteravond het 'jeugdcompliment' op.
"Gerrit-Jan was altijd mijn buschauffeur. Toen ik hoorde dat hij ziek was, wilde ik iets voor hem terug doen." Doriano ging langs de deuren en haalde uiteindelijk een bedrag van 483,28 euro bij elkaar. Het bedrag gaat naar Gerrit-Jan, die naar Mexico wil voor een stamceltherapie. Tot afgelopen zomer was hij werkzaam als chauffeur, maar afgelopen zomer werd dit lichamelijk te zwaar.
De actie leverde Doriano een nominatie op voor het jeugdcompliment van Olst-Wijhe. Daarmee wil de gemeente laten zien dat het veel waarde hecht aan de maatschappelijke betrokkenheid van jongeren. "Ik ben echt onder de indruk van de inzet van deze kinderen", aldus wethouder Marcel Blind.

Oorkonde

Gisteravond meldde Doriano zich, net als de vijf andere genomineerden, in het gemeentehuis van Olst-Wijhe. Unaniem koos de jury, bestaande uit kinderen, voor zijn initiatief. Doriano ontving een oorkonde en een bedrag van 100 euro, waar hij nog een mooie bestemming voor gaat bedenken. "Ik ga ergens voor sparen, maar ik weet nog niet waarvoor."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.