Expeditie Oost

Johan Wessels: "Je moet wel een beetje gek zijn om mee te doen aan de SallandTrail"

Ongeveer 1200 deelnemers verwachten ze morgen aan de start van de 8e editie van de SallandTrail. Een hardloopwedstrijd op de Sallandse Heuvelrug.
"Bijzonder, want alle drie de afstanden hebben maar één ronde. Ook die van 50 mijl", aldus Bertus van Elburg, één van de organisatoren.

Onverhard

"De loop gaat voornamelijk door het bos, over onverharde wegen. We noemen dat tegenwoordig een trailrun. Een onderdeel van het hardlopen dat steeds populairder wordt. Wij merken dat ook. De inschrijving was vrij snel vol en inmiddels hebben we een wachtlijst", aldus Van Elburg.

De vrijwilligers

Terwijl Team Expeditie Oost een kijkje komt nemen, zien we vier mountainbikers vertrekken met grote hoeveelheid oranje lintjes om de nek. "We gaan het parcours uitzetten", aldus één van de fietsers.

Pittig maar mooi

Op de 25 km starten morgen rond de 700 deelnemers, waaronder 250 vrouwen. Op de 50 km hebben we rond de 320 lopers en de nieuwste afstand, de ultalange run van 50 mijl, telt 165 deelnemers. "De deelnemers zijn geen liefhebbers van asfalt en 'drukke' wedstrijden. Morgen wordt er genoten van de natuur, de prestatie maar vooral de persoonlijke uitdaging. Het is pittig, elke afstand", aldus Johan Wessels, organisator van de SallandTrail.

De voeding

"Qua voeding is de deelnemer, althans dat hoop ik, al een paar dagen koolhydraten aan het stapelen. Morgen zijn er voldoende posten met de zogenaamde snelle suikers, en dan moet het goed komen", aldus personal trainer, Arian van Gaal. 

Lekker, lekker

"Chips, winegums, cola, een stukje vlaai en een goeie dosis doorzettingsvermogen moet de deelnemers er morgen doorheen slepen. Ik denk dat het een prachtdag wordt", aldus Wessels
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.