lattrop

Engelse taferelen in Twents landschap tijdens 100-jarig jubileumfeest

De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNJV) viert dit weekend in Lattrop haar jubileumfeest omdat zij dit jaar honderd jaar bestaat. Het feest bestaat uit het houden van een slipjacht, die ook wel 'De Jacht der Jachten' wordt genoemd, vertelt de vicevoorzitter van de Jachtvereeniging.
De Nederlandse variant op de Engelse vossenjachten wordt 'slipjacht' genoemd. Een slipjacht is een vooraf uitgestippelde route die de jachthonden moeten zien te ontrafelen door een reukspoor te volgen.
Dit spoor bestaat uit een slip met een aantal lappen waarop geurstof wordt gesprenkeld. Vaak is deze geurstof urine van een vos. De honden volgen de geur en de honden worden weer gevolgd door de ruiters te paard van de KNJV.

Unieke slipjacht

Deze slipjacht is uniek door de verschillende landschappen waar de ruiters doorheen trekken. Daarbij speelde het Twentse landschap een grote rol. "We hebben bewust gekozen voor het Twentse landschap. We vinden de gastvrijheid en de uitgestrekte, aaneengesloten weilanden prachtig", zegt voorzitter Marc de Rooije.
Zondag wordt door de KNJV nog een slipjacht gehouden in Lattrop, waarmee het jubileumfeest wordt afgesloten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.