Stemwijzer van actiegroepen tegen Lelystad Airport tegen zere been CDA Overijssel

De stemwijzer die is opgesteld door de samenwerkende actiegroepen tegen de uitbreiding van Lelystad Airport (SATL), is tegen het zere been van de provinciale CDA. In de stemwijzer komt het CDA er bekaaid vanaf, terwijl de partij op provinciaal niveau tegenstand biedt tegen de geplande laagvliegroutes.

Landelijk is het CDA minder uitgesproken tegen de laagvliegroutes, vandaar dat ze in de stemwijzer maar weinig 'sterren' krijgen.

Provinciale standpunten

Op 20 maart zijn de provinciale verkiezingen en om een overzicht te geven van de mate waarin partijen tegenstand bieden aan de uitbreiding van Lelystad Airport, is er een speciale stemwijzer gelanceerd. Bouwien Rutten van het CDA Overijssel noemt de stemwijzer een beetje jammer. "Het klopt ook niet, het gaat om provinciale verkiezingen, dan moet je niet een stemwijzer samenstellen op basis van landelijke standpunten. In veel provincies is het CDA het niet eens met de landelijke lijn."

De samensteller van de stemwijzer, Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen, geeft aan dat ze wel degelijk rekening houden met landelijke standpunten, omdat nu eenmaal op nationaal niveau beslissingen worden genomen. De discussie tussen CDA-statenlid Rutten en de SATL is hier te beluisteren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: