Rellen ontsieren periodetitel FC Twente: duel gestaakt na onrust op tribunes

Rellen ontsieren periodetitel FC Twente
Rellen ontsieren periodetitel FC Twente © Pro Shots
Het duel tussen TOP Oss en FC Twente (0-2) werd vrijdagavond tijdelijk gestaakt door scheidsrechter Allard Lindhout. Aanleiding hiervoor waren de ongeregeldheden op de tribunes in het Frans Heesenstadion, waar supporters van de thuisploeg de confrontatie zochten met die uit Enschede.
Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd ging het mis in Noord-Brabant, nadat Xandro Schenk de stand naar 0-2 kopte. Supporters van TOP Oss wilden op de vuist met die van Twente, waarna het bijna tot een handgemeen kwam. Arbiter Lindhout staakte het duel zo'n twintig minuten. Toen de rust was wedergekeerd, werden de laatste drie minuten uitgespeeld.
Volgens TOP Oss-coach Klaas Wels werden de fans uitgedaagd door spelers van de koploper. Hij wilde daarmee het gedrag van de aanhang niet goedpraten. "Dit mag niet gebeuren.''