Landstede Basketbal wint tweede topper in drie dagen bij ZZ Leiden

Landstede wint ook tweede topper
Landstede wint ook tweede topper © Sportfoto-Oost
Landstede Basketbal heeft een fantastische week achter de rug. De Zwolse ploeg won donderdag al van New Heroes, de nummer drie van de competitie, en vanavond werd ZZ Leiden (de nummer twee) verslagen.
Na een gelijkopgaand eerste kwart ging de thuisploeg met 21-19 aan de leiding. Het bleef spannend in Leiden, want bij rust was het verschil slechts een puntje meer: 44-41. Na het derde kwart was het Landstede dat een kleine voorsprong nam: 61-63. Het verschil bleef klein in de laatste tien minuten. In de spannende slotfase trok Landstede met 82-79 aan het langste eind.

Stand

Door de zege bouwde koploper Landstede de voorsprong uit naar vier punten op Leiden. Die ploeg speelde echter wel vier duels minder door Europese verplichtingen en is heeft dus minder verliespunten. Beide ploegen zijn, met New Heroes, al zeker van de play-offs.