werkzaamheden

Afsluiting A35 tussen Almelo en Azelo zorgt voor weinig problemen

Bijna drie dagen was de snelweg dicht, maar sinds vanochtend kan het verkeer er weer over: de A35 tussen Almelo en Azelo. Hoewel het weggedeelte volledig was afgesloten en er omgereden moest worden, leidde het volgens Rijkswaterstaat niet tot grote problemen.
"We zijn tevreden", vertelt Mariska Meijer van Rijkswaterstaat. De verkeershinder is beperkt gebleven. Op het drukste moment, afgelopen zaterdag rond 15.00 uur bedroeg de vertraging een kwartier. Dat was het piekmoment."
De werkzaamheden verliepen volgens Meijer zo voorspoedig, dat de weg vannacht al om 1.00 uur open werd gesteld.

Onderhoud
Het asfalt op de weg is vervangen door geluiddempend asfalt. Ook zijn er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, zoals het repareren van de vangrail en in de bermen.

Komend weekend
Ook komend weekend gaat de weg weer dicht, dan tussen knooppunt Buren en Hengelo-Zuid. De werkzaamheden beginnen vrijdagavond 15 maart om 20.00 uur en duren tot maandag 18 maart 5.30 uur.
Ook de verbindingsweg A35 richting Enschede is dan afgesloten, net als de verbindingsweg tussen Oldenzaal en Enschede en ter hoogte van de aansluiting Delden worden de op- en afrit afgesloten.

Nog meer afsluitingen

Ook het weekend daarop, van vrijdag 22 maart 20.00 uur tot maandag 25 maart 5.30 uur en maandag 25 maart 20.00 uur tot dinsdag 26 maart 05.30 uur, zijn er werkzaamheden. De A35 tussen Almelo-Zuid en knooppunt Azelo is dan volledig afgesloten voor verkeer richting Enschede. Vanaf knooppunt Azelo tot knooppunt Buren blijft één rijstrook beschikbaar.

Vanaf eind maart tot eind mei zijn er opnieuw weekend-, week- en nachtafsluitingen van de A35 in de richting van Almelo.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.