nieuws

Van Hijum: 'Grote Kolksluis in Zwartsluis moet rijksmonument worden'

Van Hijum: 'Grote Kolksluis in Zwartsluis moet rijksmonument worden'
Van Hijum: 'Grote Kolksluis in Zwartsluis moet rijksmonument worden' © RTV Oost
Eddy van Hijum dringt er op aan om, vanwege de cultuurhistorische betekenis, de Grote Kolksluis aan te wijzen als rijksmonument en de functionaliteit van de brug en de sluisdeuren te handhaven. Dit naar aanleiding van een bezoek aan Zwartsluis zaterdag.
Van Hijum, lijsttrekker van CDA Overijssel, heeft daar met Greet Generaal en Harm Bonsink gesproken. Zij zijn de initiatiefnemers van de handtekeningenactie tot behoud van een werkende Grote Kolksluis.
Naar aanleiding van dit gesprek heeft Van Hijum contact opgenomen met zijn partijgenoot in de Tweede Kamer Maurits von Martels. Hem is gevraagd om de kwestie, samen met andere partijen, bij de minister van Verkeer en Waterstaat onder de aandacht te brengen.

Grote Kolksluis

In het watersportdorp in de Kop van Overijssel zijn zorgen over het voornemen van Rijkswaterstaat om de sluis af te sluiten nu de nieuwe Meppelerdiepsluis voltooid is. De Grote Kolksluis is in 2007 gerenoveerd na het amendement Van Hijum.
”Het permanent afsluiten van de Grote Kolksluis gaat ten koste van de veiligheid van de recreatievaart", zegt Van Hijum. "Van evenementen zoals Zwartsluis onder Zeil, de Nationale Sleepbootdagen en van de middenstand, horeca en museum in Zwartsluis."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.