nieuws

Uitslagen zondagvoetbal: Rigtersbleek verspeelt kostbare punten, eerste nederlaag Hoonhorst

Uitslagen zondagvoetbal
Uitslagen zondagvoetbal © RTV Oost
Ook in de lagere klassen van het amateurvoetbal werd er vandaag volop gevoetbald. Met onder meer de eerste nederlaag van het seizoen voor Hoonhorst, waardoor DTC'07 de enige ongeslagen ploeg in het Overijsselse amateurvoetbal is.
In de 1e klasse E verspeelde Rigtersbleek kostbare punten in de strijd om het kampioenschap. Op bezoek bij WAVV, de nummer negen van de competitie, werd er met 1-1 gelijkgespeeld. Hekkensluiter BWO boekte een knappe zege (1-2) bij De Zweef, waardoor de Hengeloërs op gelijke hoogte komen met Heino. 
Achilles'12 maakte geen fout in de spannende 2e klasse J. Van FC Suryoye werd er met 1-2 gewonnen. Bon Boys, eveneens titelkandidaat, morste punten bij WSV, waarvan met 2-0 werd verloren. 
In de 2e klasse L Noord is het een nek-aan-nek-race tussen Lemelerveld en Dalfsen. Beide ploegen maakten geen fout en trokken zondagmiddag de drie punten over streep.
Eilermark en Sportlust Glanerbrug lijken in de 3e klasse A uit te gaan maken wie er kampioen wordt. Eilermark won thuis met 4-2 van Saasveldia en Sportlust Glanerbrug zegevierde met 2-3 bij Reutum. Voor Victoria'28 lijkt rechtstreekse degradatie niet te voorkomen. Van vv Twenthe werd zondagmiddag kansloos met 4-0 verloren.
In de 3e klasse B ging koploper Wijhe'92 onderuit tegen nummer drie Epe: 2-1. De andere topper, die tussen SP Lochem en Helios, werd een prooi voor de Lochemse ploeg: 2-4.
Ook in de zenuwslopende 4e klasse A maken een handvol ploegen nog kans op de titel. Koploper KOSC won met 1-2 bij RSC, nummer twee met 1-4 Sportlust Vroomshoop. Nummer drie Delden ging verrassend onderuit bij UD Weerselo. En dat gebeurde met enorm grote cijfers: 7-2. Nummer vier Almelo liet eveneens punten liggen: 2-2 tegen Zenderen Vooruit.
In de 4e klasse B liet nummer twee De Tubanters 1897 dure punten liggen tegen middenmoter Rietmolen, waarvan met 3-2 werd verloren. Hierdoor loopt koploper UDI, dat zelf niet in actie kwam, drie punten uit.
Lijstaanvoerder Hoonhorst ging vandaag voor het eerst onderuit in de 5e klasse A Noord. Van Vilsteren, de nummer drie van de competitie, werd met 3-1 verloren. Desondanks gaat Hoonhorst nog wel altijd aan kop, maar is het gat met achtervolger DVSV geslonken tot drie punten.
Bekijk hier alle uitslagen en standen van vanmiddag.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.