Zwolle

OM wil cel- en taakstraf voor mishandeling Zwolse voetbaltrainer

De voetbaltrainer werd voor de ogen van zijn pupillen mishandeld
De voetbaltrainer werd voor de ogen van zijn pupillen mishandeld © RTV Oost
Voor de mishandeling van een Zwolse voetbaltrainer is tegen een 19-jarige man uit Dordrecht 282 dagen gevangenisstraf geëist, daarvan zijn 180 dagen voorwaardelijk. Dat meldt zijn advocaat. De verdachte maakte volgens justitie deel uit van de groep, die februari vorig jaar een trainer van SV Zwolle belaagde voor de ogen van zijn D-pupillen.
Die ruim honderd dagen in de cel heeft de man reeds doorgebracht in voorarrest. Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, moet de man nog wel 120 uur taakstraf vervullen en 1.000 euro betalen.
Drie andere verdachten, uit Zwolle, stonden vandaag ook voor de rechter maar zijn minderjarig. Hun strafzaken zijn achter gesloten deuren behandeld. Justitie weet nog niet of ze de strafeisen tegen hen bekend gaat maken.

Strafexpeditie

De zaak trok landelijke media-aandacht omdat de groep, die vermomd en gewapend met buizen was, tijdens een training het veld op stormde. Het slachtoffer werd vervolgens voor de ogen van zijn pupillen afgetuigd.
Aanleiding voor de aftuiging zou een zaalvoetbalwedstrijd rond kerst 2017 zijn, waar de vlam in de pan sloeg nadat even daarvoor een gouden kettinkje was gesneuveld.
De rechter doet op 2 april uitspraak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.