FC Twente

FC Twente is tevreden met besluiten Enschedese raad

Supporters van FC Twente in de Grolsch Veste
Supporters van FC Twente in de Grolsch Veste © Pro Shots
Commissaris Koen Groenewold van FC Twente is tevreden met de uitkomst van de Enschedese raadsvergadering vanavond. Hoewel de wens om 'Noaber' Frans Weghorst commissaris te maken nog moet wachten tot na een 'financieel akkoord', ziet de club het zonnig in.
Op de tribune keken de hoofdrolspelers toe tijdens het raadsdebat. Dennis Schipper, voorzitter van de raad van commissarissen, zat naast zijn collega Koen Groenewold.
Iets lager zat de aankomend directeur Paul van der Kraan. Hij hoorde onbewogen dat de raad een 'getuigenis' wil over hoe hij zijn werk gaat doen. Hij kan dus aan het werk. Commissaris Frans Weghorst van de 'Noabers' moet nog even wachten totdat de statuten zijn aangepast.

Lees ook: Raad Enschede nog niet akkoord met benoeming Weghorst bij FC Twente

Tevreden

Na afloop liet commissaris Groenewold weten tevreden te zijn. "Paul van der Kraan kan aan de slag. Op 1 april komt het herstructureringsplan aan de orde, daarna kunnen we aandelen uitgeven en kan commissaris Frans Weghorst ook aan het werk. We zijn tevreden."
De 'Noabers' zijn de investeerders die gezamenlijk ruim 14 miljoen in de club willen steken, op voorwaarde dat Weghorst commissaris wordt en 'hun belangen verdedigt'. Een meerderheid van de raad dat er eerst een financieel herstructureringsplan ligt. Als dan alle hobbels zijn genomen, mag wat hen betreft Weghorst commissaris worden.

Weggewuifd

De kritiek van de oppositie dat 'er nooit meer toezicht vanuit financiers mag zijn', werd weggewuifd door een meerderheid van de raad. 
Koen Groenewold, lid RvC FC Twente over statutenwijziging
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.