nieuws

A1 tussen Deventer en Azelo volgend jaar al verbreed

A1 bij Deventer eerder verbreed
A1 bij Deventer eerder verbreed © News United \ Jan Willem klein Horstman
De A1 tussen Deventer en Deventer-Oost en tussen Rijssen en Azelo wordt vier jaar eerder verbreed dan in eerste instantie de bedoeling was. Volgend jaar wordt er al een start gemaakt met de verbreding van de snelweg.
"De A1 Oost is economisch gezien een belangrijke weg, voor zowel de regio als voor de rest van het land. Ik ben dan ook blij dat ik kan melden dat we de tweede fase van de uitbreiding van de A1 met vier jaar gaan versnellen. Dat betekent minder lang overlast voor omwonenden en automobilisten en veel snellere en betere doorstroming op de A1", laat minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) weten.
Gedeputeerde Bert Boerman, verantwoordelijk voor Mobiliteit, Water en Sociaal in de provincie Overijssel is blij. "Dat levert een positieve bijdrage aan de bereikbaarheid van Oost-Nederland en stimuleert de economie en werkgelegenheid in beide provincies. Maar naast meer asfalt kijken we ook nadrukkelijk naar een goede inrichting van het gebied rond de A1, met onder meer geluidwerende maatregelen, betere fietsverbindingen, nieuwe natuur, faunapassages en mogelijkheden voor het opwekken van duurzame energie.”

Extra rijstroken

Samen met de provincies Overijssel en Gelderland en de Cleantechregio investeert de Rijksoverheid ruim 400 miljoen euro in het verbreden van de A1. Tussen Apeldoorn en Deventer wordt de weg 2x4 rijstroken en tussen Deventer en knooppunt Azelo naar 2x3 rijstroken.
De weggedeelten ter hoogte van Deventer en Deventer-Oost en tussen Rijssen en knooppunt Azelo worden in de planning naar voren gehaald en al in 2020 en 2021 uitgevoerd. Daarnaast wordt het gedeelte tussen Apeldoorn en Twello ook eerder uitgevoerd, namelijk tussen 2021 en 2025. Hiervoor wordt in de begroting van het ministerie 60 miljoen euro naar voren geschoven.
Vanmiddag wordt het startsein gegeven voor de verbreding van de A1 Apeldoorn-Azelo. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.