Cultuur

Terug naar de Middeleeuwen, met je neus in de boeken en feesten op de Kôle Kermse

Luister naar vogelconcerten, laat je kinderen de Oertijd beleven of ga een weekend lekker feesten op de Kôle Kermse in Broekland. Er is voor jong en oud veel leuks te doen dit weekend.

Middeleeuws weekend Dragonheart

Zaterdag en zondag beleef je de Middeleeuwen bij Dragonheart Erve 't Stroink in Enschede. Leden van het Middeleeuws Genootschap Dragonheart laten in een kampement zien hoe het er in de Middeleeuwen aan toe ging. Kinderen kunnen boogschieten en zwaardvechten, en de Ridderwinkel, Taxidermy Room met opgezette dieren en Uilentuin zijn geopend. De toegang is gratis.
Middeleeuws Weekend Dragonheart
Middeleeuws Weekend Dragonheart © Pixabay

Deventer Boekenweek

Vanaf zaterdag is het een week lang feest in Boekenstad Deventer! Tijdens de Deventer Boekenweek kun je volop genieten van schrijvers, columnisten in cafés, bibliotheek, boekhandels en andere locaties. En natuurlijk ook films, cabaret, muziek, theater, discussie met 'De Moeder de vrouw' als thema. Schrijf je in voor de spannende Boekenweek PubQuiz of kom naar Cursiefjes in de kroeg. Neem je tijd, proef het programma, deel het en kom genieten!
Deventer Boekenweek
Deventer Boekenweek © Pixabay

Kôle Kermse Broekland

Tentje, bandje, biertje; dat is het altijd gezellige tentfeest in Broekland dat van vrijdag t/m zondag wordt gehouden. Vrijdag is het kroegavond. Op zaterdagmiddag is er een fantastische veiling en ’s avonds kun je helemaal uit je dak in de feesttent met DJ Total Tommy, Steam en Dansado & de Feestneger. Zondagmiddag zie en hoor je in de feesttent de Perfect Showband. De entree is het hele weekend gratis.
Kôle Kermse
Kôle Kermse © Pixabay

Boskindmiddag op de Sallandse Heuvelrug

Kom zaterdag bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug voor de Boskindmiddag. We gaan een middag leven als in de Oertijd en zoals de natuurvolkeren van nu nog steeds dagelijks doen! Zij weten precies wat ze uit de natuur kunnen gebruiken om dingen van te maken en natuurlijk ook te eten. Dit doen ze elke dag met respect voor de aarde. Je leert vuur maken zonder aansteker, dingen maken van schapenwol, we eten heerlijke dingen en natuurlijk is er veel tijd om te spelen.
Boskindmiddag
Boskindmiddag © Staatsbosbeheer

Wandeling ‘Vogels van de Woldberg’

Wandel zondag in Tuk mee met de gids van Staatsbosbeheer en luister naar de vogelconcerten op de Woldberg, een afwisselend stuwwalcomplex ontstaan tijdens de voorlaatste ijstijd, het Saalien. De wandeling gaat door een afwisselend, glooiend bosgebied met veel ijswallen en vele beukenbomen. Met name de kleinere vogelsoorten voelen zich hier thuis, zoals de koolmees, vink, tjiftjaf, specht en lijster. Na afloop staat een kop thee voor je klaar in Tuk’s Theehuis.
Wandeling 'Vogels van de Woldberg'
Wandeling 'Vogels van de Woldberg' © Pixabay
Kijk voor alle uit-tips op OverUIT of download de gratis app
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.