FC Twente

Curator Ben Knüppe reageert niet op plannen van FC Twente

De persconferentie van FC Twente destijds over het rapport-Ben Knüppe
De persconferentie van FC Twente destijds over het rapport-Ben Knüppe © RTV Oost / Rogier van den Berg
Curator Ben Knüppe wil niet reageren op het voornemen van FC Twente om Frans Weghorst zitting te laten nemen in de Raad van Commissarissen van de club. Weghorst moet in de RvC de belangen van geldschieters vertegenwoordigen, die zich hebben verenigd in de Noabers. Het was Knüppe die met het advies kwam dat mensen 'achter de knoppen' bij FC Twente geen geld in de club mogen investeren.
Dat leidt tot belangenverstrengeling en kan uiteindelijk leiden tot de misstanden die FC Twente aan de rand van de afgrond brachten.
De KNVB en het gemeentebestuur van FC Twente gingen eerder akkoord met een constructie waarbij één lid van de Raad van Commissarissen bij de club financiële banden met de club mag hebben. 

Nog niet akkoord

De gemeenteraad van Enschede wilde gisteren nog niet akkoord gaan met de benoeming van Weghorst in de RvC. Eerst moet de raad het schuldsaneringsplan van FC Twente hebben goedgekeurd. Het lijkt dus slechts nog een kwestie van tijd voor Weghorst. Een maand waarschijnlijk en dan heeft de club weer een RvC-lid die financiële banden heeft met de club. 

'Mijn rol is beëindigd'

Dat vraagt om een reactie van Knüppe, maar die houdt zich op de vlakte. "Ik heb drie jaar geleden iets gezegd over een situatie die er toen was. Mijn rol is beëindigd."
Als Knüppe nogmaals een vraag krijgt over de plannen van FC Twente, die toch duidelijk in gaan tegen zijn advies, laat hij merken dat FC Twente wat hem betreft een afgesloten hoofdstuk is. "We zijn drie jaar verder. Ik kan en wil dat niet beoordelen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.