Raalter vormgever ontwerpt 65 Regatta-trofeeën uit afval Sint Maarten

Ronald Jonkman uit Raalte heeft 65 trofeeën mogen ontwerpen voor de Heineken Regatta Race op Sint Maarten dit jaar. Geen spiksplinternieuwe prijzen, het zijn trofeeën gemaakt van afval wat gevonden is op Sint Maarten.

Het is niet gek dat de vormgever is gevraagd voor dit project. Hij is al enige tijd op het eiland voor zijn project Waste2Work, waarbij het doel is om mooie dingen te maken van afval. "Sinds orkaan Irma ligt er veel afval afval langs de wegen. Mondjesmaat ruimen we dit op en verder is dit project een mooie mogelijkheid om werkgelegenheid te creëren voor jongeren."

Wat voor afval zit erin? 

"Voor de zeilboot hebben we oude Heinekenblikjes gebruikt. De mast is gemaakt van een pvc-buis en verder hebben we afvalhout, elektrakabels en echt zeil verwerkt in de prijzen." 

Jonkman is vereerd dat hij de prijzen heeft mogen ontwerpen. "Het leek me van te voren al leuk om te doen en de prijzen zijn ook goed ontvangen door de winnaars op het podium. Ze vonden het 'de mooiste prijs ever', zeiden ze. Dat is wel heel mooi om te horen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Sint Maarten Raalte Salland Nieuws
Deel dit artikel: